Filosofie

Het logo illustreert de filosofie van EigenWeg.

De groene blokjes representeren Vertrouwen en Respect
Deze elementen zijn de basis van alle relaties.

De drie tussenliggende blauwe blokjes staan voor: Besluitvaardigheid, Duidelijke communicatie en Congruent gedrag. De kwaliteit van deze elementen is bepalend voor het verloop van de samenwerking tussen mensen.

En dan komt er nog een paard om de hoek kijken...
Een paard is een kuddedier. Ze communiceren zonder woorden en zijn in relatie tot mensen dus ook afgestemd op non-verbale communicatie. Op het moment dat wij als mens met een paard werken, maken wij onderdeel uit van dat kudde-systeem en doen we onszelf en het paard een plezier een duidelijk plek in dat systeem in te nemen. Omdat wij mens zijn is de plek bij voorkeur in een leidende positie. Hiaten hierin worden door een paard aangegeven en alle onrust die wij bij ons hebben, bijvoorbeeld door de stress op kantoor, bij klanten, of voor een belangrijke afspraak, of voor wat er (misschien) komen gaat, wordt door een paard heel snel gevoeld.

Het maakt daarom in de kern niet uit of je met een mens of met een paard te maken hebt. In de samenwerking draait bij zowel paarden als mensen om vertrouwen, respect, besluitvaardigheid, duidelijke communicatie en congruent gedrag. Hoewel paarden natuurlijk geen weet hebben van deze termen. Het verschil tussen mensen en paarden is dat paarden morgen geen beoordelingsgesprek hebben en dat ze geen idee hebben wat 'verwijten' zijn of hoe je oude koeien uit een sloot haalt.

Paarden zijn bijzonder vergevingsgezind.
Wij hoeven alleen maar de moed te hebben om van hen te leren.

Ik dank Judith Eurlings van Query Design www.querydesign.nl voor het ontwerp