Quotes

JEFF STRUIJCKEN

directeur/eigenaar Patisserie Royale

Wat ik heel knap van je vond, is dat je via jouw Paarden precies kunt analyseren hoe jouw klanten met ongemakkelijke situaties omgaan. 
In het dagelijks leven gedragen we ons zoals we dat gewend zijn, met een bepaalde hiërarchie binnen het bedrijf, en krijgen we alles gedaan zoals we denken dat het moet... echter met jouw training is dat totaal anders en moet je weer echt gaan focussen op primaire zaken. Vertrouwen kweken, aandacht krijgen en dan nog zien gedaan te krijgen wat jij voor ogen hebt.
Jij weet de kern van je klanten precies te raken, zodat je er na zo'n sessie er altijd sterker uit komt.

Persoonlijk was ik positief verbaasd over het resultaat in een vrij korte tijd.

Dus kan ik deze sessie's bij Marlies iedereen van harte aanraden.

 

Toon van Baars

oud-HR adviseur bij Soeters van Eldonk architecten

Voor een training die écht anders is, is dit een hele goede. Ik heb veel trainingen gevolgd, maar dit is wel de meest praktijk- en ervaringsgeoriënteerde die ik ken.

 

Gisbert van gennep

partner en RA bij Baat Accountants & Adviseurs

Praktijkgericht, een open agenda en ruimte voor eigen inbreng. Er was een open sfeer en de training heeft een sterke toepasbaarheid in de praktijk. Ik heb veel geleerd, het is nog een leerproces om het in de praktijk te blijven toepassen. Achteraf is het allemaal een open deur, maar toch is het een eye-opener!

 

IEKE WITTEVEEN

zelfstandig Loopbaanprofessional CMI-C bij IWLoopbaanontwikkeling

Aan te bevelen ten behoeve van coachvragen | levensthema's omdat het contact met het paard je snel bij het thema brengt.

Edgar Janssens

partner bij NASH Consulting bv

Een beetje tegen mijn natuur in en eigenlijk om eens te bezien of dit een nuttige training voor zekere medewerkers zou kunnen zijn, meldde ik mij in september 2009 bij Marlies Brunings voor de training “Communiceren als Leider”. Het volgen van een dergelijke training druiste niet tegen mijn natuur in, maar wel het gegeven dat deze training voor een belangrijk deel zou worden gegeven door paarden.

Marlies startte de dag dan ook door te vertellen dat zij vooral zou begeleiden en ondersteunen. Wij, de cursisten gingen die dag met de paarden, en vooral met onszelf, aan de gang.
De crux is dat paarden bijzonder gevoelig zijn voor de èchte aandacht die je ze geeft als je iets probeert te bereiken. Bijvoorbeeld een paard gewoon met je te laten meelopen. De reactie van een paard (of het compleet uitblijven daarvan!) op jouw manier van (soms onder-) handelen, aandacht geven en er mentaal bij zijn, is daarom een uitvergroting van de – vaak niet of moeilijk zichtbare – reactie van mensen tijdens jouw interactie met hen.

Daardoor leer je in korte tijd veel over jezelf en manieren van verbale en non-verbale communicatie. Onontbeerlijk voor iedere leider!
Het bijkomende voordeel is dat de paarden je veel laten zien, maar nooit zullen veroordelen!

Het leren onderkennen van je eigen wijze en mate van gerichtheid op de mensen waarmee je iets tracht te bereiken in combinatie met de Zuid-Limburgse relaxte en toch soms directe, maar ook bourgondische, invulling door Marlies van deze dag heeft veel meer met me gedaan dan ik vooraf had durven voorspellen.

Eén dag helemaal weg, lekker buiten in de schitterende heuvels van Schin op Geul, maar een les voor het leven!

 

Jack Ackermans

coach bij Loopbaantraject Bouw & Infra

Marlies is zichtbaar enthousiast en deskundig.
Tip voor iedereen: gewoon doen/ervaren!

 

José Otten

Loopbaanbegeleider Universiteit Maastricht & eigenaar Rooting

Voor mij een manier om snel tot de essentie te komen van wat er speelt en handvaten te krijgen. Zeer fijn!

 

Els Verheijen

eigenaar WMO Consultancy

Marlies is een zeer kundige en betrokken coach die mij met respect en geduld naar een ontdekking van mijzelf heeft geleid.

 

Edgard Geurink

dramadocent, acteur en artistiek leider van de Jongerentheaterschool Open Venster
Waar ben ik tevreden over en waarover niet. En waar ik niet tevreden over ben, wat wil ik daar aan doen? Mezelf kom ik tegen, maar op een aangename manier. Er is niets fout, er is wat er is, en dat is oké. Hoe doe ik het in mijn werk... glashelder wordt het met voorgespiegeld door Marlies en haar paarden. Fijn, confronterend en op een respectvolle manier. Dank.

 

mr Armand A.M. Souren

oud-partner en fiscalist bij Baat Accountants & Adviseurs

Ik ben met Marlies Brunings van EigenWeg in contact gekomen naar aanleiding van een management-developmenttraject dat een groep medewerkers dit jaar doorloopt. Wij hadden hierbij behoefte aan deskundige ondersteuning voor drie partners van Baat Accountants & Adviseurs, die als mentoren de betreffende medewerkers intern coachen.
Marlies heeft ons hiervoor de cursus 'Mentorschap voor Vennoten' aangeboden. Hierin heeft zij ons in een aantal sessies eerst enige basiskennis bijgebracht en deze vervolgens vertaald tot oplossingen voor concrete praktijkvoorbeelden waarmee wij worstelden.
Het waren inspannende sessies maar we gingen steeds met een voldaan gevoel naar huis.
Wij zijn er dan ook van overtuigd dat haar cursus ons heeft geholpen om ons intern mentorschap te vertalen in inspirerend leidinggeven.