Co-trainers

Tijdens de trainingen en coaching van EigenWeg en het Horse Dialogue Centre kunnen de co-trainers KWPN-paard Pardoes en Haflinger-pony Falco ingezet worden.

Afbeelding

Daar heb ik hele goede redenen voor...

Want paarden...

  • voelen haarfijn aan of je jezelf bent, of toneel speelt, of op de automatische piloot draait - en laten je oordeel-vrij zien wat het gevolg daarvan is
  • hebben geen dubbele agenda 
  • hebben morgen geen beoordelingsgesprek
  • hebben geen idee wat verwijten zijn en
  • weten niet hoe je oude koeien uit een sloot haalt

Paarden zijn bijzonder vergevingsgezind
Wij hoeven alleen maar de moed te hebben om van hen te leren

Paarden reageren gewoon op jou, zoals jij op dat moment doet. En als je als gevolg van voortschrijdend inzicht iets anders doet, dan accepteren ze dat gewoon. Onder het kopje Filosofie geef ik ook enige toelichting over de waardevolle bijdrage van paarden aan onze persoonlijke ontwikkeling.

Aan een paard alleen heb je natuurlijk niets. Je wordt zeer intensief door mij begeleid terwijl je met het paard werkt. Met als resultaat dat je precies weet wat je morgen anders gaat doen!

Oja, zowel de paarden als de mensen blijven met hun hoeven en voeten op de grond tijdens het werk.

Enne, nog een oja ... voor de paardendierenartsen onder jullie: met een paard als co-trainer aan het werk gaan is héél wat anders dan met een paard als patiënt werken! Dus denk niet 'ooh, dat hoef ik niet, dat kan ik al'.