Marlies Brunings

De kracht van EigenWeg is Marlies Brunings.

Mijn eigen weg is meer te vergelijken met de Tulpenrally dan met de TT van Assen. Los van het feit dat ik navigeren een stuk leuker vind dan telkens hetzelfde rondje rijden; 4 × 4 of een motor is mij om het even, helemaal prima.

Terug naar het werk, het was een bumby road. Ik ben in de basis opgeleid als fiscaal jurist. Een studie die gaat om het verkrijgen van vakkennis en waarin geen aandacht is voor de omgang met klanten of medewerkers. Ik merkte wel dat mijn sociale vaardigheden en empathie afwijkend waren van die van mijn collega's, maar daar werd ik niet voor betaald.

Door fysieke omstandigheden was het na een paar jaar voor mij niet meer mogelijk om als belastingadviseur te werken en ben ik omgeschoold naar loopbaanbegeleider en mediator. Vervolgens ben ik in 2002 mijn eigen coach- en mediation praktijk begonnen. In de loop der jaren kwam de nadruk steeds meer te liggen op het thema leidinggeven. Dat is een heel breed begrip en het heeft nog even geduurd voordat ik gevonden had wat, voor wie en hoe dan.

Een lang verhaal kort, wat ik nu doe is de combinatie van:

  • ik begrijp van nature hoe iemand overkomt op een ander en wat het gevolg daarvan is voor het gedrag van die ander
  • ik heb een enorme gedrevenheid om kennis en inzicht te geven, gedreven mensen te helpen groeien en ontwikkelen en daardoor het leven voor zichzelf en de ander makkelijker te maken
  • die ander kan overigens ook een paard zijn (Huh? Hoe dan? Lees verder)
  • ik heb een gruwelijke hekel aan respectloos gedrag, dat is namelijk nergens voor nodig
  • ik ben een verdomd goede coach en een paardenmens

En dus bleef er niets anders over dan doen waar ik goed in ben, waar mijn hart ligt en daar vol voor gaan. Dat levert twee dingen op …

EigenWeg - alles wat je op deze website vindt

Horse Dialogue Centre - gespecialiseerd in de zorgeloze omgang tussen mensen en paarden

De overeenkomst? In mijn visie zit er, als het om leidinggeven en -nemen gaat, heel erg weinig verschil tussen goed omgaan met medewerkers en goed omgaan met paarden. En juist door de combinatie van Eigenweg en het Horse Dialogue Centre ben ik de beste versie van mezelf.

Mijn visie op leidinggeven: het is heel simpel

Ervoor zorgen dat je team (of paard) doet wat er gedaan moet worden is een kwestie van respect, vertrouwen, besluitvaardigheid, duidelijke communicatie en congruent gedrag. Met vragen stellen, willen leren en een open mind hebben is het plaatje compleet.

Wat je over mij moet weten

Ik ben analytisch, direct met hart, zakelijk, leg snel de vinger op de zere plek, ben confronterend met empathie, intelligent, nieuwsgierig en leergierig/ onderzoekend. 
In de praktijk komt het erop neer dat ik heel veel vragen stel. Dat ik continu en snel schakel tussen mijn kennis en ervaring en alle informatie die ik met al mijn zintuigen opvang. En op een directe manier bespreek wat er gebeurt.
De een noemt het confronterend, schrikt zich rot en moet even bijkomen voordat we verder kunnen. De ander vindt het heerlijk duidelijk en wil meteen aan de slag.

Ik ga voor verbetering, ontwikkeling en groei.
Respect en vertrouwen zijn mijn basis.

Ik ben niet de geschikte coach voor de stronteigenwijze types die vinden dat hun aannames waar zijn en dat ze altijd gelijk hebben. En als je niet met een liefdevol kritische blik naar je eigen gedachten en gedrag wilt kijken, niet wilt ontwikkelen en groeien, dan passen wij ook niet echt bij elkaar.

Ben je van nature een einzelgänger die zijn best wil doen om zijn leidingevende capaciteiten te ontdekken en ontwikkelen, dan zit je bij mij helemaal goed.